Косплей

Косплей

Думата „косплей” идва от английското словосъчетание “costume play” и е вид пърформанс изкуство, чийто представители се екипират със специално направени костюми и аксесоари. Героите, които те представят, най-често са инспирирани от японското и източно-азиатското изкуство – манга, анимации, токусацу, разкази с картинки, комикси, видео игри и фантастични филми. 

Косплей състезанието е най-обсъжданото и чакано събитие от програмата на AniFest! Ако досега не сте се сблъсквали с него, то ви съветваме да не го пропускате! На Лятното издание на AniFest 2017 ще се проведат две косплей състезания – за солови участници и групи, като състезанието за солови участници за първи път ще бъде разделено на 2 основни категории – Любителски и Състезателен косплей.

Участниците в любителския косплей нямат възрастово ограничение и ще се борят за традиционните косплей статуетки – запазена марка на AniFest, както и за награди от нашите партньори.

Тези които желаят да се включат в състезателния косплей, ще трябва да имат навършени 16 години до месец април 2018 г. и ще се борят за голяма награда, която е платен път и престой за участие на финала на международното косплей състезание „Cosplay World Masters“ 2018 в Португалия!

Ако желаете да участвате в състезанията, вижте какви са изскванията:

Очаквайте и нашите специални гости, които ще бъда жури тази година:

Какви награди ще раздадем тази година, вижте тук.

Очаквайте и още: