ANIFEST 

„AniFest – от фенове за фенове“ е най-големият черноморски младежки фестивал в България, посветен на модерната азиатска култура, който се провежда във Варна, с главен организатор клуб „ШИОКАЗЕ”.

 

АНИФЕСТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ:

 

2011 година – Провежда се първото издание на фестивала за модерна японска култура AniFest – от фенове за фенове“. Първото издание се провежда в Мол Варна и му гостуват различни организации и клубове от Варна, София, Свищов и др.

 

2012 година – През август 2012г. за втора поредна година се провежда AniFest, събитието се провежда във Фестивален и Конгресен център – Варна, като интереса към събитието е двойно по-голям, спрямо предишното издание.

 

2013 година – След бурни премеждия AniFest 2013 се провежда за трета поредна година през месец септември в ТРИНИТИ ПАРК в сърцето на Морската градина, като към събитието се включват и чуждестранни гости.

 

2014 година – През 2014-та година AniFest най-накрая намира своя дом в лицето на Двореца на Културата и Спорта – Варна и се провежда 2 пъти – традиционното издание през август месец и специалното Коледно издание през месец декември.

 

2015 година – През 2015г. AniFest се провежда за първи път в 2 дни – Лятното издание събира рекордните над 1700 човека.

На Зимното еднодневно издание посетителите са вече над 1000!

 

2016 година – Стремейки се, да се развива всяка следваща година AniFest продължава да се разраства и при своето шесто поредно издание разширява площта си и радва посетителите с още много интересни зони!

Коледното събитие започва да радва и своите гейминг фенове с организирането на страхотни турнири.

 

2017 година – През 2017г. AniFest се провежда на 19-20 август. Все по разрастващо се и вече с обновена и модернизирана сцена с LED екран, събитието става домакин на международна квалификация, на която е избран представител за България, който представя страната ни на международното косплей състезание Cosplay World Masters в гр. Лисабон – Португалия.

За първи път се организира и K-pop Dance Show, което се радва на завиден интерес от страна на участници и публика.

Зимното издание се провежда на 16 декември и за първи път се организира на цялата площ на зали .

2018 година – През  2018г. осмото поредно издание на AniFest се радва на хиляди нови емоции и усмивки, предлага на посетители си разнообразни зони свързани с Япония и Корея, както и специални Гейминг зони.

Нови турнири и състезания за косплей, интересни презентации и работилници, през 2018 събитието събира и разнообразни чуждестранни щандове, които радват посетители.

През зимните месеци се провежда и вече 5-тото поредно Коледно издание, което набира все по-голям интерес сред феновете заради специалната си предКоледна и предПрезнична атмосфера!

 

2019 година – ПРЕДСТОИ!