• 00ДНИ
  • 00ЧАСА
  • 00МИН.
  • 00СЕК.

ПРАВИЛА

За да можете да си прекарате максимално приятно по време на ANIFEST, молим да се запознаете с общите условия и правила на фестивала. Също така, ако имате въпроси по време на събитието, не се колебайте да питате някой отговорник, доброволец или охранител.

При закупуване на билет за AniFest – от фенове за фенове, Вие се съгласявате със следните условия и правила:

  1. Територията на ДКС-Варна се следи с видео наблюдение.

2. Вратите за посетители отварят в 09:30 ч. и затварят в 20:00 ч.

3. Лица до 8 години (включително) влизат безплатно, след удостоверяване на тяхната възраст с документ с тяхна снимка – ученическа карта.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат придружени от родител или пряк настойник, като придружителят трябва да има закупен редовен билет.

4. Лица до 12 години (включително) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  трябва да имат пълнолетен придружител, като се закупуват редовни билети от всички.

Правилата са изготвени съобразно Закона за закрила на детето и Наредбата за Специализирана Закрила на деца на обществени места.

5. На входа срещу закупения билет с касова бележка, всеки посетител на събитието, ще получи гривна, която не се сваля и не се къса, докато не решите да напусне събитието окончателно. Гривните са от специален материал, който може да се мокри! 
Молим да не сваляте гривните, без адекватна причина, защото е възможно да ви бъде отказана замяна!

6. Влизането с обемни раници и чанти става единствено и само след щателна проверка от страна на охранителните органи, молим посетителите и участниците за търпение и съдействие по време на проверяването.

7. Забранено е внасянето на храни и напитки на територията на провеждане на фестивала, на място ще има изградени зони с храни и напитки. Охраната на входа, както и всички доброволци в залите, имат право да проверяват личния багаж на посетителите, при съмнение за внасяне на храни и напитки, и да ги изземат, при отказ от сътрудничество.

8. Консумацията на храни става САМО в определените за това зони – фестивалното кафене и бар. Всеки посетител/ участник на събитието има за задължение да пази залите незамърсени и да изхвърля отпадъците си на определените за това места – кошчета за отпадъци.
НЕКА ПАЗИМ ЗАЛАТА ЧИСТА, ЗА ДА Е ПРИЯТНО НА ВСИЧКИ!

9. Забранява се внасянето и консумацията на алкохол и спиртни напитки на територията на провеждане на фестивала, това важи както за всички посетители, така и за всички участници, гости и партньори.

10. Забранява се пушенето на тютюневи изделия, включително всякакъв вид електронни цигари (VAPE, IQOS и прочи) на територията на провеждане на фестивала, в това число влизат и – входа на фестивала, коридорите между залите и тоалетните, самите тоалетни и съблекалните.

11. Забранено е внасянето на огнестрелни и хладни оръжия (в това число влизат и косплей оръжия изработени от метал) на територията на провеждане на фестивала. Охраната на входа, както и всички доброволци в залите, имат право да проверяват личния багаж, на посетителите, при съмнение за внасяне на оръжия, и да ги изземат.

ЗАБЕЛЕЖКА – в частни случаи при косплей участници и само след разрешение от организаторите, и пълно обезопасяване на предметите ще бъдат правени изключения.

12. Не се допуска влизането с домашни любимци в залите, в които се провежда събитието, изключение се прави за сертифицирани кучета водачи.

13. Строго забранено е раздаването на рекламни материали – флаери, листовки, анкети и прочие, по време и на територията на фестивала без изричното писмено разрешение от организаторите на ANIFEST.

При установяването на подобни действия, хората следва да бъдат санкционирани с парична глоба в размер на 500 лв.

14. Събитието се заснема от фотографи и оператори, и със закупуването на билет, и влизането на територията на събитието, вие давате съгласието си да бъдете заснети. Всички материали се качват в страниците на организаторите, след предоставяне им от фотографите и операторите.

15. Забранява се ползването на всякаква фестивална техника и оборудване от неоторизирани лица, при установяване на нарушение, организаторите имат право да наложат парична глоба, състояща се от 20% от себестойността на ползваната неправомерно техника – но не по-малка от 50 лв.

16. При установяване на нарушение на целостта (повреда – счупване), кражба, или загуба на фестивална техника/ инвентар или прилежащо оборудване на територията на провеждане на фестивала, организаторите имат право да наложат парична глоба, равна на себестойността на повреденото оборудване.

17. Забранява се достъпа на външни лица (посетители) до съблекалните, и зад сцената! При установяване на нарушение, организаторите имат право да наложат парична глоба в размер на 100 лв.

Ако лицето откаже сътрудничество, може да бъде изведено от територията на фестивала и може да не бъде допуснато повторно, като организаторите не му дълажат компенсации.

18. Пазете личните си вещи, ако случайно загубите нещо, потърсете съдействие от доброволец, или водещ на сцената, там това може да бъде обявено по микрофона. При намирането на изгубена вещ, молим да се обърнете към доброволец на входа, или отново да я занесете на сцената, където да бъде потърсен собственика от някой от водещите.

При откриването на посетител БЕЗ гривна (билет) от охраната, доброволците или организаторите в залите където се провежда ANIFEST, то той ще трябва да заплати билет в ТРОЕН размер от определената оригинална цена!

19. Молим всички посетители и участници в събитието за спазване  на общочовешки норми, да не ангажират системно организаторите, или да притесняват участниците в отделните сегменти и състезания – косплей, к-поп, турнири и прочие.
Бъдете любезни и търпеливи, и изчаквайте за внимание от страна на вашите любимци!!!

20. Задължително е да се оказва съдействие на охраната в това число и на доброволците, при влизане в залите или по време на фестивала, ако има такава нужда.

ПРИ ОТКАЗ ОТ СЪТРУДНИЧЕСТВО ПО ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ТОЧКИ И НЕСПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА НА ФЕСТИВАЛА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА ОТСТРАНЯВАТ (ИЗГОНВАТ) И НЕДОПУСКАТ ПОВТОРНО ПОСЕТИТЕЛ/И НА ТЕРИТОРИЯТА НА ANIFEST – ОТ ФЕНОВЕ ЗА ФЕНОВЕ, КАТО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НЕ ДЪЛЖАТ КОМПЕНСАЦИЯ ОТ КАКЪВТО И ДА Е ХАРАКТЕР!!!

ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО ДА ПРАВЯТ ПРОМЕНИ ПО ПРАВИЛАТА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, КАТО ТЕ ЩЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ПУБЛИЧНО ТУК В САЙТА.

Желаем Ви приятен ANIFEST! 


От екипа на AniFest