КОЛЕДНО КОСПЛЕЙ СЪСТЕЗАНИЕ 

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

1. Записването за Косплей Състезанието на Коледното Издание на AniFest 2019 е доброволно и безвъзмездно.

2. Костюмът, с който желаете да участвате МОЖЕ да е показван на други аниме събития, но НЕ ТРЯБВА да сте участвали с него на по-стари издания на ANIFEST (било то летни или зимни издания).

3. Може да се прави САМО косплей на канонични герои (от аниме/ манга/ видео игри /комикси/ филми/ сериали/ анимации и т.н.), както и на фен-арт версии, но не такива измислени от самия участник!

4. До участие в състезанието няма да се допускат участници с прекалено „опростени” костюми – тип дънки, тениска, пола, ушички и подобни. 

5. Костюмът не трябва да бъде прекалено разголен и провокативен!

6. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всички сценарии за групови сценки, или солови участия, трябва да бъдат на Коледна тематика, както и да включват Коледни аксесоари (елхички, украса, подаръци и прочие).

Желателно, е да изберете персонажи имащи Коледни версии, или скинове (ако са от игри), ако въпреки това нямат такива, трябва максимално да бъде пресъздадена Коледната атмосфера, чрез по-горните изисквания.

 

7. Можете да участвате индивидуално или в група.

8. Не се допускат колаборации между соловите участници, както и между отделните групи в състезанието.

МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО САМО С ЕДИН КОСПЛЕЙ!

 

— СОЛОВО УЧАСТИЕ —

1. Всяко участие в индивидуалното Косплей Състезание на Коледното Издание на AniFest 2019 е солово, т.е. трябва да бъде изпълнено само от един човек.

ЗАБЕЛЕЖКА

За солово участие се счита това, в което на сцената излиза само един изпълнител, въпреки това се допускат следните ситуации:

– участие на двама души, един изпълнител и един статист – статиста НЕ МОЖЕ да има реплики и НЕ МОЖЕ да извърша каквито и да било действия (преки интеракции с изпълнителя);

– участие на двама души, един изпълнител и един доброволец от събитието – доброволеца НЕ МОЖЕ да има реплики и НЕ МОЖЕ да извърша каквито и да било действия (преки интеракции с изпълнителя);

 

На разположение на участниците ще има микрофони тип хедсет и  тип дръжка.

 

2. Участието представлява представяне на сцената пред публиката по предварително изготвен сценарий, като минималното време за една едно участие е 0:30 минути, а максималното не може да бъде повече от 3 минути.

 

Измислете представянето си добре, тъй като то ще е важно за крайната оценка. Можете да танцувате, пеете, измислите някаква тематична сценка свързана с героя, който косплейвате… развихрете вашето въображение.

 

— ГРУПОВО УЧАСТИЕ —

1. Всяка група трябва да има отговорник. Записването и комуникацията с организаторите на Косплей Състезанието се осъществява само и единствено от отговорника на всяка група.

2. Групите трябва да бъдат съставени от минимум 2-ма и максимум 6 човека.

ВАЖНО

ГРУПИ С ПОВЕЧЕ ОТ 4-ма участници и прекалено сложни и динамични сценки, ЗАДЪЖИТЕЛНО трябва да използват ЛИПСИНК!

На разположение на участниците ще има 4 броя микрофони тип хедсет и 2 броя дръжки.

 

3. Участието представлява изиграване на сценка пред публиката по предварително изготвен сценарий, като минималното време за една сценка е 2 минути, а максималното зависи от броя на участниците и техния сценарий, но не може да бъде повече от 10 минути.

Репликите не трябва да съдържат нецензурни думи!

 

Измислете представянето си добре, тъй като то ще е важно за крайната оценка. Можете да танцувате, пеете, измислите някаква тематична сценка свързана с героите ви… развихрете вашето въображение.

 

– ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА НИ ИЗПРАТЯТ СЛЕДНОТО –

9. Трябва да ни изпратите – поне по 3 броя картинки на героите в цял ръст и от различни ъгли, с голяма резолюция (над – 1280×1024).

Картинките се прикачват към писмото за записване, което изпращате на нашата поща!

 

10. Трябва да ни изпратите едно от следните:

– само музикален файл, който трябва да бъде във формат MP3;

– мултимедиен файл, който трябва да бъде във формат MP4 и минимум 720p. (мултимедийният файл може да бъде съвкупност от изображение и музика или видео с необходимия музикален фон за вашето участие).

Желателно е музикалният, или видео файл да бъде само един, за цялата сценка. Да не се налага ПАУЗИРАНЕ и ползването на повече от една програма за възпроизвеждане на предоставените файлове. Ако няма такава възможност, групата трябва да подсигури свой собствен ОПЕРАТОР, който ДА НЕ участва в сценката, а само да борави с файловете й (оператора си закупува стандартен билет за събитието).

 

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НЕ ОБРАБОТВАТ И НЕ ИЗГОТВЯТ МУЛТИМЕДИЯТА НА УЧАСТНИЦИТЕ!

 

ПРЕПОРЪКА – САМО АКО нямате мултимедия и не желаете такава да се прожектира, САМО В ТОЗИ случай изпращайте САМО музикален файл без изображения за прожектиране, в такива случаи за фон ще седи лого на събитието.

 

11. Допуска се участието на реквизит, но не и такъв, който е изработен от материали, които биха могли да наранят участниците, или публиката (мечове, катани, метални ножове, шурикени и т.н., запалими материали като пиратки, бомбички и т.н.).

 

ЗАБРАНЯВА СЕ ХВЪРЛЯНЕТО НА ВСЯКАКВИ ПРЕДМЕТИ КЪМ ПУБЛИКАТА!

 

Организаторите си запазват правото да не допуснат участник, или група до представяне на сцена, ако прецени, че това би ги застрашило по някакъв начин или би застрашило публиката.

 

12. Участниците трябва да са облечени в своя косплей поне 3 часа преди началото на състезанието, за да участват в предварителното оценяване на място, което ще се извърши от официалното жури на състезанието!

ВАЖНО!

Тук ще става оценяването на критериите:

Прилика с Оригинала (от 1 до 10 точки);

Качество на Изработка на Костюма (от 1 до 10 точки).

Ако изпуснат участието си в този кръг, или закъснеят за оценяването, тяхната крайна оценка ще бъде намалена с 10 точки!

 

ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ДОБРОВОЛЦИТЕ НЕ ПОЕМАТ АНГАЖИМЕНТА ДА ТЪРСЯТ УЧАСТНИЦИТЕ ИЗ ЗАЛАТА, ВСЕКИ УЧАСТНИК САМ ТРЯБВА ДА СЛЕДИ РЕДА СИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ!

 

13. Молим всички участници, да спазват общочовешките норми за поведение, да са точни и дисциплинирани.

14. Всички участници трябва да бъдат напълно готови и в пълен състав, 30 мин. преди началото на състезанието зад сцената, ако условията не бъдат изпълнени, организаторите имат право да не ги допуснат до участие.

15. Абсолютно забранен за външни лица е достъпа до съблекалните и правенето на снимки в тях. Ако такъв човек бъде открит от охраната, той ще бъде санкциониран според правилата на събитието.

 

16. Със записването си за участие в Косплей Състезанието на Коледното Издание на AniFest 2019, изразявате съгласието си да бъдете снимани и записвани, както и заснетите материали да бъдат използвани от организаторите с рекламна цел.

17. Организаторите си запазват правото да правят промени по гореописаните правила, като при наличието на такива, те ще бъдат обявени публично!

 

ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО ДА НЕ ДОПУСНАТ УЧАСТНИЦИ, КОИТО СМЕТНАТ, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯТ ИЛИ НЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ КОРЕКТНО УСЛОВИЯТА ЗА ЗАПИСВАНЕ!

 

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Прилика с Оригинала (от 1 до 10 точки) – оценява се цялостната прилика с оригиналния персонаж.

Качество на Изработка на Костюма (от 1 до 10 точки) – оценява се костюма като качества на изработка и акуратност спрямо оригинала.

Игра на Сцена (от 1 до 10 точки) – оценява се актьорската игра на участниците.

Оригинално Представяне (соло)/ Оригинален Сценарий (група) (от 1 до 10 точки)

Креативност (Декори/Мултимедия/Липсинк) (от 1 до 10 точки) – оценява се креативността на участниците в създаването на възможно най-въздействаща сценка, чрез допълнителни методи, като това включва изработването на специфични декори, оригинална мултимедия, добре записан и изпълнен липсинк.

Максималният брой точки, който може да бъде събран от една група е 50.

 

НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ

1. За да се запишете за участие в Косплей Състезанието на Коледното Издание на AniFest 2019, моля изтеглете специално подготвената от нас бланка: 

Бланка за Солово участие

Бланка за Групово участе и примерен сценарий

 

Попълнете бланката, след което я изпратете, заедно с всички необходими файлове на адрес:  cosplay_anifest@abv.bg

Ако файловете са твърде големи, можете да ни ги споделите чрез Гугъл Драйв.

 

2. Всеки ще получи отговор за потвърждение, че имейлът му е получен.

3. Всички регистрирани участници, ще бъдат уведомени по имейл и добавени в работна група във фейсбук!

Затова моля следете за отговор от наша страна!

4. До състезанието ще бъдат допуснати само ограничен брой участници, избрани след предварително оценяване – максималната бройка е 50, като организаторите си запазват правото да увеличат бройката при необходимост!

Предварителното оценяване е базирано на снимките, които трябва да пратите на завършения косплей и сценариите ви за участие.

 

5. Записването за участие в Косплей Състезанието на Коледното Издание на AniFest 2019 представлява писмено съгласие с правилата на Косплей Състезанието и общите правила на събитието, при неспазването им организаторите имат право да не допуснат/ отстранят участник.

 

ЗАПИСВАНИЯ НА МЯСТО НЯМА ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ, ТЪЙ КАТО ПРОГРАМАТА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНА И НЯМА ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА Я ПРЕПРАВЯМЕ!

 

СРОКОВЕ ЗА ЗАПИСВАНЕ

1. Крайният срок за записване в Косплей Състезанието на Коледното Издание на AniFest 2019 e 23-ти ноември 2019г. (до 23:59 ч.), след тази дата няма да бъдат приемани записвания!

2. Всички кандидати ще бъдат информирани до 30.11.2019г. дали са допуснати до участие.

3. Музиката/ мултимедията, която ще използвате трябва да бъде изпратена след одобрение на сценариите, най-късно до 7-ми декември 2019г. до 23:59 часа.

След тази дата в групата ще останат само одобрените участници!

 

4. До 14-ти декември 2019г., включително (до 23:59 ч.), всички записани участници в Косплей Състезанието, трябва също така да публикуват своя снимка с облечен напълно готов костюм и аксесоарите (ако има такива) в организационната фейсбук група, с което ще потвърдят своето участие!

 

ПРОМЕНИ ПО ИЗПРАТЕНИТЕ ФАЙЛОВЕ НЯМА ДА БЪДАТ ПРАВЕНИ СЛЕД ТАЗИ ДАТА!

 

Всички участници в Косплей Състезанията получават БЕЗПЛАТЕН ВХОД за Коледното Издание на AniFest 2019 и осигурена минерална вода, която ще се дава на бара във фестивалното кафене.