nissin_cup_noodle_ramen_naruto_anifest2019

  ЯПОНСКИ КАФЕ БАР 

 

Отново посетителите ни ще могат да се насладят на вкуса на Япония на нашият специалн тематичен Японски Кафе-Бар!

 

Специано от Страната на Изгряващото Слънце посетителите ни ще могат да опит любимият на Наруто – Рамен в чашка и топъл зелен чай.

 

RAMEN (РАМЕН)

Това е едно от най-традиционните и известни по цял свят японски ястия, популярен както сред самите японци, така и сред почитателите на японската кухня из различни страни.

Супата РАМЕН се приготвя от нудъли, сервирани с месо или риба и подправени със соев сос или мисо. Често се добавят още водорасли, спанак, лук и още различни топинги, като narutomaki.

В Япония всеки район в страната има свои вариации на РАМЕН и характерни добавки, които отличават регионалната кухня.

През 1994 г. в Йокохама отваря Музей на РАМЕНА.

 

JAPANESE GREEN TEA (ЯПОНСКИ ЗЕЛЕН ЧАЙ)

Зеленият чай е внесен от Китай в Япония от будистки монаси в началото на IX в. Първоначално тази напитка е била достъпна само за висшата класа и е използвана като лекарство.

За няколко века се заражда и утвърждава чаената церемония, която по-късно се превръща в един от най-ярките образи на Японската култура, познат на външния свят.

С появата на повече методи за обработка на чаените листа, зеленият чай става все по-популярен сред масите. Между IX и XV в. производството на зелен чай чрез запарване, печене и пържене на тиган започва в различни части на Япония и производството на традиционните японски чайове сенча и гьокуро става все по-разпространено.

Скоро зеленият чай е признат за най-популярната напитка на нацията.

 

ЕЛАТЕ И СЕ ДОКОСНЕТЕ ДО ВКУСА НА ЯПОНИЯ С НАС!