kimbap_varna_how_to_make_anifest2019

 

 KIMBAP РАБОТИЛНИЦА 

След като лятото за първи път имахме една много вкусна KIMBAP работилничка, тя се завръща и на Коледното Издание на AniFest 2019!

 

Включете се и разберете какви са тънкостите на това как се приготвя любимият ни и много вкусен триъгълен кимбап!

 

Работилницата ще се води от майсторите от Korean Food KIMBAP, като записванията ще стават на място на техният щанд.

Всички необходими материали ще бъдат подсигурени на място, от посетители ще очакваме само добро настроение и голям апетит!

Също така е важно да отбележим, че местата ще са ограничени, така че трябва да сте бързи, за да може да участвате.

 

ПОВЕЧЕ ЗА KOREAN FOOD KIMBAP

Още един от вкусните ни щандове за Коледното Издание на AniFest 2019, ще бъде този на приятелите ни от Korean Food KIMBAP- Варна.

 

Korean Food KIMBAP е едно изключително приятно място, където може да похапнете вкусна корейска кухня – пикантно кимчи, кимбап, рамьон, сладки рибки и още много кулинарни изкушения за вас и приятели.

 

Кимбап – буквално преведено от корейски означава ориз, завит в листо от водорасло.

Кимбапът е една от най-популярните храни в Южна Корея.

Това е храна за хората от всички възрасти.

Това е храна за забързаното ежедневие на много работещи, това е храна за пикник с любимите ни хора, това е най-популярната улична храна в страната на утринната свежест. Кимбап е цяла философия, съчетание на различни цветове и вкусове.

 

Най-популярната форма е нарязаният на кръгчета кимбап, в който има различни съставки. Кимбапът навлиза в Южна Корея от Япония, по времето на окупацията и наподобява т. нар. маки суши, но най-важното нещо, с което се различава от японското суши е овкусяването на ориза със сусамово олио, вместо с оризов оцет. Кимбапът може да задоволи всеки вкус, защото може да бъде напълно вегански/вегетариански, но може да съдържа и нещо месно, за хората, които предпочитат месо.

 

Другият вариант на кимбап е т.нар самгак кимбап, буквално преведено означава триъгълен кимбап. Този вариант е като сандвич с различен пълнеж, опакован като триъгълник, който много лесно се развива и яде.

 

Може да посетите заведението на Korean Food KIMBAP на адрес – ул. Драгоман 28

 

Facebookhttps://www.facebook.com/Korean-Food-Kimbap-762355570586043/