sushi_nemo_anifest2019

 

 

 РЕСТОРАНТ НЕМО 

  

Вкусно суши ще очаква всички посетители на на AniFest 2021, на щанда на приятелите ни от Ресторант НЕМО!

 

Ресторант Немо е чудесно място, където можете да се насладите на вкусна и добре приготвена морска храна. Всеки ден предлагаме прясна черноморска риба направо от мрежите на рибарите, както и миди от ферма “Морски дар” до нос Чиракман.

 

Модерно, екзотично и вкусно – това е сушито на “Немо“. Традиционното японско ястие, чието име произлиза от су (ориз) и ши (оцет), е основен акцент в менюто на морския варненски ресторант. Различни видове суши са претворени във фюжън стил, адаптиран към европейските вкусове, като в същото време се запазва традиционната азиатска екзотика.

 

Корените на първите опити за суши са преди повече от 5000 години някъде в дебрите на Китайската империя. В последствие преминава в ръцете на японски дзен будистки монаси, които откриват качествата и полезни свойства на листата нори. От там идва и всеобщото схващане, че суши е измислено в Япония. В съвременния си вариант суши е варен подправен ориз, на ролки или топки, обикновено гарниран с риба или други морски продукти. Често хората бъркат, като асоциират сушито с рибата, но в действителност суши се прави и с плодове и зеленчуци, заедно с сурова риба. Извън Япония, суши обикновено означава цялото ястие.

 

Сладко, солено, кисело, горчиво – това са основните вкусове, които усещат нашите рецептори. Но вече се знае, че имаме рецептори за още един вкусУмами. Така го нарекъл откривателят му, професорът Кикунае Икеда, в началото на двадесети век в Япония. В Европа се превежда като “приятен“.

Умами олицетворява нежния и приятен послевкус.

Точно това ще откриете и в сушито на “Немо”!

 

Сайт – https://nemo.bg/

Facebook – https://www.facebook.com/restaurantnemo/