ПРАВИЛА 

 

 

За да можете да си прекарате максимално приятно по време на ANIFEST, молим да се запознаете с общите условия и правила на фестивала. Също така, ако имате въпроси по време на събитието, не се колебайте да питате някой организатор, отговорник, доброволец, водещ, или охранител.

При закупуване на билет за AniFest – от фенове за фенове, Вие се съгласявате със следните условия и правила:

 

ВАЖНО – В ЗАЛИТЕ ЩЕ ВАЖАТ ВСИЧКИ НАЛОЖЕНИ КЪМ ДАТАТА НА

ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪБИТИЕТО ПРОТИВОЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ МЕРКИ

 

1.    Територията на ДКС-Варна се следи с видео наблюдение.

2.    Вратите за посетители отварят в 09:30 ч. и затварят в 19:30 ч.

3.    Билети:

– предварителна продажба – ще се предлагат от 27.07.2022г. до 26.08.2022г. от 10:00 часа до 18:00 часа на касата на Летен Театър Варна.

– в дните на събитието – ще се предлагат на 27-28.08.2022г. от  09:00 ч. до 17:00 часа на касата на Билетния Център на ДКС-Варна.

4.    Лица до 8 години (включително) влизат безплатно, след удостоверяване на тяхната възраст с документ с тяхна снимка – ученическа карта, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат придружени от родител, или пълнолетен роднина, като придружителят трябва да има закупен редовен билет.

5.    Лица до 12 години (включително) трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат придружени от родител, настойник, или пълнолетен роднина, като се закупуват редовни билети от всички.

Правилата са изготвени съобразно Закона за закрила на детето и Наредбата за Специализирана Закрила на деца на обществени места.

6.    На входа, срещу закупения билет с касова бележка, всеки посетител/ участник в събитието, ще получи гривна, която не се сваля, и не се къса, докато не решите да напусне събитието окончателно, гривните са от специален материал, който може да се мокри. Молим да не сваляте гривните, без адекватна причина, защото е възможно да ви бъде отказана замяна.

7.    Влизането с обемни раници и чанти става единствено и само след щателна проверка от страна на охранителните органи, молим посетителите и участниците за търпение и съдействие по време на проверяването.

8.    Забранено е внасянето на храни и напитки на територията на провеждане на фестивала, на място ще има изградени зони с храни и напитки. Охраната на входа, както и всички доброволци в залите, имат право да проверяват личния багаж на посетителите, при съмнение за внасяне на храни и напитки, и да ги изземат, при отказ от сътрудничество.

(РАЗРЕШАВА СЕ САМО ВНАСЯНЕТО НА ВОДА В РАЗФАСОВКИ ОТ 0,500мл  ПО 1 БР. НА ЧОВЕК)

Забележка: в частни случаи и само след предварителна заявка и уговорка с организаторите, когато е необходимо спазването на специални хранителни режими и диети, от хора със здравословни проблеми, ще бъде предоставено място, където да бъдат съхранявани ТРАЙНИ храни. Те трябва да бъдат задължително опаковани в съответните кутии за съхранение.

Организаторите не носят отговорност при развалянето на определени НЕТРАЙНИ храни. Газирани напитки, сокове и други подобни НЯМА да бъдат съхранявани, правилото се отнася само за храни!

9.    Консумацията на храни става в определените за това зони – фестивалното кафене и бар. Всеки посетител/ участник на събитието има за задължение да пази залите незамърсени и да изхвърля отпадъците си на определените за това места – кошчета за отпадъци.

НЕКА ПАЗИМ ЗАЛАТА ЧИСТА, ЗА ДА Е ПРИЯТНО НА ВСИЧКИ!

10. Забранено е внасянето на огнестрелни и хладни оръжия (в това число влизат и косплей оръжия изработени от метал) на територията на провеждане на фестивала. Охраната на входа, както и всички доброволци в залите, имат право да проверяват личния багаж, на посетителите, при съмнение за внасяне на оръжия, и да ги изземат, при отказ от сътрудничество.

ЗАБЕЛЕЖКА – в частни случаи при косплей участници и само след разрешение и пълно обезопасяване на предмети, имитиращи хладни оръжия, ще бъдат правени изключения. 

11. Забранява се пушенето на тютюневи изделия на територията на провеждане на фестивала, в това число влизат и – входа на фестивала, коридорите между залите и тоалетните, самите тоалетни и съблекалните.

12. Забранява се внасянето и консумацията на алкохол на територията на провеждане на фестивала, това важи както за всички посетители, така и за всички участници, гости и партньори.

13. Не се допуска влизането с домашни любимци в залите, в които се провежда събитието, изключение се прави за сертифицирани кучета водачи.

14. Строго забранено е раздаването на рекламни материали – флаери, листовки, анкети и прочие, по време и на територията на фестивала без изричното разрешение и договорка с организаторите на ANIFEST. При установяването на подобни действия, хората следва да бъдат санкционирани с парична глоба в размер на 300 лв.

15. Събитието се заснема от фотографи и оператори, и със закупуването на билет, и влизането на територията на събитието, вие давате съгласието си да бъдете заснети. Всички материали се качват в страниците на организаторите, след предоставяне им от фотографите и операторите.

16. Забранява се ползването на всякаква фестивална техника и оборудване от неоторизирани лица, при установяване на нарушение, организаторите (в това число и ДКС-Варна) имат право да наложат парична глоба, състояща се от 20% от себестойността на ползваната неправомерно техника – но не по-малка от 50 лв.

17. При установяване на нарушение на целостта (повреда – счупване), кражба, или загуба на фестивална техника/инвентар, или прилежащо оборудване на територията на провеждане на фестивала, организаторите (в това число и ДКС-Варна) имат право да наложат парична глоба, равна на себестойността на повреденото оборудване. При нарушаване целостта на оборудване, предоставено от ДКС-Варна, те трябва да предоставят ценова листа за определяне на глобата.

18. Забранява се достъпа на външни лица (посетители) до съблекалните, при установяване на нарушение, организаторите имат право да наложат парична глоба в размер на 50 лв., при отказ от сътрудничество, лицето може да бъде изведено от територията на провеждане на фестивала, и може да не бъде допуснато повторно.

19. Забранява се достъпа на външни лица (посетители) зад сцената, при установяване на нарушение, организаторите имат право да наложат парична глоба в размер на 50 лв., при отказ от сътрудничество, лицето може да бъде изведено от територията на провеждане на фестивала, и може да не бъде допуснато повторно.

20. Пазете личните си вещи, ако случайно загубите нещо, потърсете съдействие от доброволец, или водещ на сцената, там това може да бъде обявено по микрофона. При намирането на изгубена вещ, молим да се обърнете към доброволец на входа, или отново да я занесете на сцената, където да бъде потърсен собственика от някой от водещите.

21. При откриването на посетител БЕЗ гривна (билет) от организаторите (в това число и служители на ДКС-Варна) и отговорните лица (доброволците), в залите където се провежда ANIFEST, то той ще трябва да заплати билет в ТРОЕН размер от определената оригинална цена!

22. Молим всички посетители и участници в събитието за спазване на общочовешки норми, да не ангажират системно организаторите, или да притесняват участниците в отделните състезания и дейности – косплей, к-поп, турнири и прочие.

Бъдете любезни и търпеливи, и изчаквайте за внимание от страна на вашите любимци!!!

23. Задължително е да се оказва съдействие на охраната в това число и доброволците, при влизане в залите, или по време на фестивала, ако има такава нужда.

 

 

ПРИ ОТКАЗ ОТ СЪТРУДНИЧЕСТВО ПО ЕДНА ИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ТОЧКИ, И НЕСПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА НА ФЕСТИВАЛА, ОРГАНИЗАТОРИТЕ (В ТОВА ЧИСЛО И ДКС-ВАРНА) ИМАТ ПРАВО ДА ОТСТРАНЯВАТ (ИЗГОНВАТ) И НЕДОПУСКАТ ПОВТОРНО ПОСЕТИТЕЛ/И НА ТЕРИТОРИЯТА НА ANIFEST – ОТ ФЕНОВЕ ЗА ФЕНОВЕ.