sushi_nemo_nadyajdane_anifest2019

СУШИ НАДЯЖДАНЕ

За най-големите гладници със силни стомаси, които ще ни посетят тази година, майсторите сушисти на НЕМО са ни подготвили своето страхотно надяждане със суши!

 

Всички записвания стават на място, по време на евента, на щанда на НЕМО и разбира се за най-бързите ще има и награди!!!

 

УСЛОВИЕТО Е САМО ЕДНО – ДА ЯДЕТЕ БЪРЗО… НО БЕЗ РЪЦЕ!

 

ВАЖНО !!!

Не е разрешено, да се ползват напитки повреме на надяждането!!!

 

ПОВЕЧЕ ЗА НЕМО

Ресторант Немо е чудесно място, където можете да се насладите на вкусна и добре приготвена морска храна. Всеки ден предлагаме прясна черноморска риба направо от мрежите на рибарите, както и миди от ферма “Морски дар” до нос Чиракман.

 

Модерно, екзотично и вкусно – това е сушито на “Немо“. Традиционното японско ястие, чието име произлиза от су (ориз) и ши (оцет), е основен акцент в менюто на морския варненски ресторант. Различни видове суши са претворени във фюжън стил, адаптиран към европейските вкусове, като в същото време се запазва традиционната азиатска екзотика.

 

Корените на първите опити за суши са преди повече от 5000 години някъде в дебрите на Китайската империя. В последствие преминава в ръцете на японски дзен будистки монаси, които откриват качествата и полезни свойства на листата нори. От там идва и всеобщото схващане, че суши е измислено в Япония. В съвременния си вариант суши е варен подправен ориз, на ролки или топки, обикновено гарниран с риба или други морски продукти. Често хората бъркат, като асоциират сушито с рибата, но в действителност суши се прави и с плодове и зеленчуци, заедно с сурова риба. Извън Япония, суши обикновено означава цялото ястие.

 

Сладко, солено, кисело, горчиво – това са основните вкусове, които усещат нашите рецептори. Но вече се знае, че имаме рецептори за още един вкус – Умами. Така го нарекъл откривателят му, професорът Кикунае Икеда, в началото на двадесети век в Япония. В Европа се превежда като “приятен“.

Умами олицетворява нежния и приятен послевкус.

Точно това ще откриете и в сушито на “Немо”!

 

Сайт – https://nemo.bg/

Facebook – https://www.facebook.com/restaurantnemo/